Brandhout kopen


Bent u geïnteresseerd om brandhout te kopen? Wij leveren gratis in een straal van 15 kilometer rond onze thuisbasis, Kruishoutem. Woont u in omliggende gemeentes of steden zoals Deinze, Zulte of Oudenaarde? U bent steeds welkom om eens te informeren!

Brandhout leveren

Hoe gaan wij eigenlijk te werk? U contacteert ons telefonisch of via ons contactformulier. Daarin vermeldt u uw bestelling, de hoeveelheid en de gewenste leverdatum. Wij controleren al uw gegevens en nemen daarna contact met u op. De volgende stap is uiteraard het leveren van hout. Wij leveren telkens een combinatie van hard of zacht hout. Specifieke soorten kunnen we niet apart leveren. Het brandhout leveren wij vooraan uw huis af.

Wij kunnen ook bij u thuis het geleverde hout stapelen. Ideaal als u weinig of geen tijd heeft. Wilt u deze dienst? Dan vragen wij u wel dit vooraf te melden. De extra kostprijs vindt u onderaan terug.

Onze prijzen

Hard hout
70 € de stère

Zacht hout
65€ de stère

Hout stapelen
10€ de stère

Wij raden telkens een mengeling tussen verschillende soorten hard of zacht hout aan. Voor meer informatie mag u steeds e-mailen of bellen.

Verschil stère en m³ hout

Stere-KubiekMEen m³ hout is erg simpel: het is een kubieke meter gestapeld met hout. Een stère hout is een stapel van 1m breed, 1m diep en 1m hoog. Het verschil zit in het stapelen. Een stère wordt kruisgewijs gestapeld waardoor er lucht tussen de blokken zit. Bij een m³ hout wordt de hoeveelheid lucht tussen de houtblokken tot een minimum herleid.

Als je beide maten met elkaar gaat vergelijken dan zal 1 m³ = 1,18 stères hout en zal 1 stère = 0,85 m³ hout.

Wij werken met stères hout.